Νέα

Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση Ξιφασκίας

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 22:52

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος εφήβων νεανίδων στο κλειστό γυμναστήριο (ΠΕΑΚΙ) στην λιμνοπούλα Ιωαννίνων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος εφήβων νεανίδων στο κλειστό γυμναστήριο (ΠΕΑΚΙ) στην λιμνοπούλα Ιωαννίνων. Την οργάνωση των αγώνων ανέλαβε το Τμήμα Ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ .

<span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"> </span>

Οι αγώνες προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό αθλητών , με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές ξιφασκίας να συμμετάσχουν στους αγώνες ξιφασκίας που  πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του Χρήστου Ζαλοκώστα , ενός εκ των σπουδαιότερων αθλητών ξιφασκίας με καταγωγή από το Συρράκο Ιωαννίνων, ο οποίος κατάφερε να διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Το τμήμα Ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απένειμε τιμητικές πλακέτες στην Περιφέρεια και τον Δήμο Ιωαννιτών για την συνδιοργανώσει των αγώνων ξιφασκίας .

Από την Περιφέρεια ο Βασίλης Γοργόλης και τον Δήμο ο Νίκος Γκόλας καλωσόρισαν τους αθλητές και τους προπονητές των ομάδων .

Οι αγώνες που συμπεριλήφθηκαν στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας , πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα Ιωάννινα ως επιστέγασμα και αναγνώριση ανάπτυξης του αθλήματος της ξιφασκίας στην πόλη μας.