Γιώργος Οικονόμου: Στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αθλούνται χίλια παιδιά!

Συνέντευξη στον κ. Βαγγέλη Γυφτόπουλο για το ΦΩΣ και τον Ηπειρωτικό Αγώνα

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στα Γιάννινα και την Ήπειρο. Χίλια περίπου παιδιά ανήκουν στις τάξεις του και ασχολούνται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ξιφασκία, κολύμβηση.

Εννέα ομάδες ποδοσφαίρου με παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών και έξι προπονητές συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου. Είναι ο προθάλαμος για τις ομάδες Νέων Κ17 και Κ19 της μεγάλης ομάδας. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τα σπλάχνα της ομάδας έγιναν επαγγελματίες φτάνοντας μέχρι και την εθνική ομάδα, όπως οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μάριος Οικονόμου, Νίκος Σπυρόπουλος. Άλλοι έγραψαν την δική τους ιστορία στον ΠΑΣ όπως οι Αλέξης Μιχαήλ, Χάρης Χαρίσης. Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν τελειώνει σε αυτά τα ονόματα. Οι εγκαταστάσεις με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι στην περιοχή του Σταυρακίου.
Πρόεδρος είναι ο παλιός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Οικονόμου, και γιος του ο γνωστός ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου. Πολλοί οι λόγοι για αυτήν τη συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Γιώργο Οικονόμου. Πρώτον, γιατί θα μάθουμε πολλά για το πως λειτουργεί αυτή η αθλητική κυψέλη των Ιωαννίνων με τα χίλια παιδιά σε αθλητική δράση και πως είναι η συνεργασία με την ΠΑΕ με σκοπό την προώθηση των ταλέντων στην επαγγελματική ομάδα. Δεύτερον, ο Γιώργος Οικονόμου είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με 286 συμμετοχές στον ΠΑΣ Γιάννινα, μέσα στην πρώτη εξάδα των …αθανάτων, δηλαδή των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές. Ως εκ τούτου η γνώμη του για τις υποδομές, τα ταλέντα, τις ακαδημίες αλλά και για τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ έχει εξέχουσα σημασία. Επιπλέον, είναι από τους ανθρώπους που δεν μιλάνε εύκολα. Αλλά όταν μιλάνε έχουν κάτι σημαντικό να πουν.

Κάναμε μια ελεύθερη συζήτηση, για τις ακαδημίες, τον ΠΑΣ, τον Χριστοβασίλη, μέχρι και για τον γιό του, Μάριο Οικονόμου, που αγωνίστηκε σε ΠΑΣ, Κάλιαρι, Μπολόνια, ΣΠΑΛ, ΑΕΚ, Κοπεγχάγη.

Πόσα τμήματα έχει το ερασιτεχνικό σωματείο του ΠΑΣ;

Έχουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ξιφασκία, κολύμβηση και συγχρονισμένη κολύμβηση. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα ανήκει και η γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Περίπου χίλια αγόρια και κορίτσια γυμνάζονται και αποτελούν το έμψυχο δυναμικό όλων των τμημάτων.

Ένα τμήμα από τις ακαδημίες σε πρόσφατη φωτογραφία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Εντυπωσιακός ο αριθμός των χιλίων αθλητών και αθλητριών.

Προσπαθούμε με μεγάλο κόπο και προσπάθεια να δώσουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Επαρκούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις;

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα, που έχει και τις περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, έχουμε το αθλητικό κέντρο έκτασης 17 στρεμμάτων. Έχουμε δύο γήπεδα που γίνονται οι αγώνες και άλλα δύο γήπεδα προπονήσεων. Έχουμε εννέα ομάδες ποδοσφαίρου, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Πόσοι είναι οι προπονητές;

Έχουμε προπονητές που είναι καθηγητές φυσικής αγωγής για τις ομάδες ποδοσφαίρου των ακαδημιών. Είναι σωστοί άνθρωποι, με επίπεδο, γνώσεις και ήθος. Έχουμε με όλους άριστη συνεργασία. Τα υπόλοιπα τμήματα αθλοπαιδιών έχουν άλλους προπονητές.

Αριστερά ο Γιώργος Οικονόμου με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Σταυράκι

Ποιοι είναι στο ποδόσφαιρο;

Είναι οι Νίκος Νίτας, Χρήστος Ράπτης, Μιχάλης Νίτας, Γιάννης Τριάντος, Φάνης Γεωργιάδης και Βασίλης Σκανδάλης. Ο Σκανδάλης είναι προπονητής τερματοφυλάκων.

Είστε μια μεγάλη αθλητική μονάδα, ο μεγαλύτερος σύλλογος στα Γιάννινα. Πως τα βγάζετε πέρα;

Πολύ δύσκολα καλύπτουμε τις ανάγκες. Απαιτούνται πολλά έξοδα, ειδικά η συντήρηση των γηπέδων που είναι με χόρτο. Προσπαθούμε με τις συνδρομές, την επιχορήγηση, βάζοντας και το χέρι στην τσέπη όταν χρειαστεί. Αλλάξαμε πολλά πράγματα στις εγκαταστάσεις μας, με τη βοήθεια και της Περιφέρειας Ηπείρου. Βάλαμε προβολείς στο μεσαίο γήπεδο, τοποθετήσαμε δίκτυο για αυτόματο πότισμα σε όλα τα γήπεδα. Έχουμε καινούργια γραφεία, αποδυτήρια, νέο τρακτέρ. Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Απ’ ό,τι βλέπουμε, στις ακαδημίες όλα τα παιδιά είναι από ηλικίας 16 ετών και κάτω. Πως τα πάτε με τους γονείς, έχετε καλή συνεργασία, τυχόν προβλήματα;

Επιβάλλεται να έχουμε καλή συνεργασία με τους γονείς, γιατί έτσι γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για τα παιδιά, ώστε να τα βοηθήσουμε καλύτερα. Δεν έχουμε προβλήματα. Η συνεργασία είναι σε καλά επίπεδα, τόσο της διοίκησης όσο και των προπονητών με τους γονείς. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπήρξαν με δημιουργία κάποιων θεμάτων, αλλά όλα λύθηκαν. Οι ακαδημίες και γενικότερα ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ λειτουργούν με κανόνες που σεβόμαστε όλοι.

Στη μέση με τα χέρια ψηλά ο Γιώργος Οικονόμου το 1993 σε παιχνίδι κυπέλλου με τον Εθνικό στη Λεωφόρο. Διακρίνονται στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Μουφ. Μπουτσουρής και δεξιά Γιάννης Τάτσης, Μπελά.

Αντιλαμβανόμαστε και τις αγωνίες των γονέων που θέλουν τα παιδιά τους να πάνε κάπου παραπάνω ποδοσφαιρικά.

Είναι καλό να υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Και εμείς γονείς είμαστε και φροντίζουμε για τα παιδιά μας. Προσπαθούμε να ενταχθούν περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες μας στις ομάδες Νέων της ΠΑΕ. Ο προθάλαμος του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι δικές μας ακαδημίες. Από εκεί αξιολογούνται τα παιδιά και εντάσσονται στις ομάδες Νέων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους υπευθύνους των ομάδων Νέων και με τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Δώσε μας περισσότερα στοιχεία για τη συνεργασία των δικών σας ακαδημιών με τις ομάδες Νέων.

Και οι ομάδες Νέων Κ17, Κ19 ανήκουν στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ, εμείς εκδίδουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Προσπαθούμε σιγά σιγά να επιλέγονται από τις δικές μας ακαδημίες τα παιδιά. Να γίνουν κάθετες οι υποδομές, όπως γίνεται παντού. Δηλαδή να ξεκινούν τα παιδιά ηλικιακά από τις ομάδες Κ13, Κ14, Κ15, Κ16 και να επιλέγονται για την Κ17 και Κ19 και στη συνέχεια για την επαγγελματική ομάδα. Από τις υποδομές έχουν πάει πολλά παιδιά στις ομάδες Νέων και ορισμένα έγιναν και επαγγελματίες, παίρνοντας και μεταγραφές.

«Με συμβουλευόταν αλλά τράβηξε τον δικό του δρόμο» λέει για τον γιό του Μάριο οικονόμου (φωτο) ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ

Οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μάριος Οικονόμου, Νίκος Σπυρόπουλος που έφτασαν μέχρι την Εθνική, δικοί σας παίκτες δεν ήταν σε μικρές ηλικίες;

Ναι, και δεν είναι μόνον αυτοί. Είναι ο Αλέξης Μιχαήλ που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην επαγγελματική ομάδα, είναι ο Χάρης Χαρίσης που είχε δοθεί με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και τόσοι άλλοι.

Με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά καιρούς είχατε κάποιες τριβές. Να πούμε ότι αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες;

Κατά καιρούς δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μας, τα βρήκαμε και συνεχίζουμε. Είναι μια δύσκολη συνεργασία, αλλά με εκατέρωθεν συμβιβασμούς βγήκε η κοινή συνισταμένη μιας πολύ καλής συνεργασίας. Είναι αναγκαίο να υπάρχει καλή συνεργασία. Εγώ, ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, είμαι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Χριστοβασίλη στον αγώνα των βετεράνων με τον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι

Ποια είναι η γνώμη σου για τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Χριστοβασίλη;

Ο κ. Χριστοβασίλης έχει τις τύχες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από το καλοκαίρι του 2008. Κοιτάξτε λίγο επί των ημερών του τι πέτυχε η ομάδα, πόσα χρόνια αγωνίζεται στην Α’ Εθνική και τι πορεία είχε τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τη δική μου εκτίμηση είναι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην Ιστορία του ΠΑΣ. Δεν το λέω αυτό μόνον εγώ, αλλά το δείχνουν τα γεγονότα, η Ιστορία, η πορεία της ομάδας από το 2008 μέχρι σήμερα. Παρότι η ομάδα συνεχώς αλλάζει παίκτες και δίνει παίκτες με μεταγραφές, εξακολουθεί να είναι σε καλά επίπεδα. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, πήγε δύο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κέρδισε ανόδους, αγωνίστηκε στα πλέι οφ με τις καλύτερες ελληνικές ομάδες, έχει μια αξιοπρεπή παρουσία τόσα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό δείχνει ότι μέσα σε αυτήν την ομάδα υπάρχει υγεία. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Υπήρξαν παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους ήταν σε μέτρια επίπεδα και όταν ήρθαν στον ΠΑΣ πήραν τα πάνω τους, ανέβασαν την απόδοση, έγιναν καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι εξ αυτών πήγαν και σε μεγαλύτερες ομάδες.

Ο Γιώργος Οικονόμου με τον προηγούμενο πρόεδρο Χρήστο Τσάγκα (δεξιά)

Που οφείλονται όλα αυτά, που σίγουρα δεν είναι τυχαία; Πως τα κατάφερε ο κύριος Χριστοβασίλης χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα να πετύχει όλα αυτά;

Θα σου πω τι συμβαίνει, γιατί ξέρω καλά πως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και πως λειτουργεί. Ο τρόπος που λειτουργεί η διοίκηση και ειδικά ο κ. Χριστοβασίλης που έχει το πάνω χέρι έφερε κάτι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, την ηρεμία στα αποδυτήρια. Επειδή έπαιξα ποδόσφαιρο, έζησα πολλές καταστάσεις μέσα σε αυτήν την ομάδα και σε δύσκολες εποχές, ξέρω πόσο σημαντικό είναι για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τους προπονητές να δουλεύουν σε ένα περιβάλλον με ηρεμία. Στον ΠΑΣ μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις από τον κόσμο, γιατί είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εντός των τειχών και μέσα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει πίεση από τη διοίκηση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια ομάδα να λειτουργούν οι παίκτες και ο προπονητής κάτω από ένα νέφος πίεσης. Επειδή οι ομάδες δοκιμάζονται στα δύσκολα, όταν δεν έχουν καλά αποτελέσματα, τότε φαίνεται και ο τρόπος διαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης. Η ηρεμία που υπάρχει είναι ό,τι καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι προπονητές δουλεύουν με τους συνεργάτες τους όπως νομίζουν αυτοί καλύτερα και οι παίκτες γίνονται οικογένεια. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχουμε και το παράδειγμα των προπονητών, όπως οι Χριστόπουλος, Γιαννίκης, Μεταξάς και τώρα ο Στάικος, που δούλεψαν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκ και πέτυχαν.

Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος, όπως πιστεύουμε ότι θα πάνε, ο ΠΑΣ θα έχει προπονητή και παίκτες και για τα επόμενα χρόνια. Για μένα ο κ. Στάικος είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Έκανε σημαντική δουλειά στην ομάδα. Δεν είναι λίγο πράγμα να αλλάζουν οι εννέα από τους έντεκα βασικούς παίκτες και η ομάδα να φτιάχνεται πάλι από την αρχή. Το πέτυχαν με δουλειά, προσπάθεια, υπομονή.

Πιστεύεις ότι θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία; Βέβαια έχει μια διαφορά ασφαλείας στην βαθμολογία, αλλά ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα.

Η ομάδα εμένα μου άρεσε και πριν διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω Μουντιάλ. Μπορεί να μην πήρε τότε τους ανάλογους βαθμούς, αλλά έβλεπα ότι προσπαθούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και δημιουργούσε ευκαιρίες. Απλώς δεν έβαζε εύκολα γκολ ενώ δέχθηκε και κάποια γκολ που μπορούσε να αποφύγει. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει. Θα μείνει στην κατηγορία. Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη διοίκηση, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Έχει πλάνο και παίζει ποδόσφαιρο. Μιλώ και με άλλα παιδιά, παλιούς ποδοσφαιριστές, και όλοι απορούν πως οργανώθηκε αυτή η ομάδα με τις τόσες αλλαγές του καλοκαιριού μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Ο ΠΑΣ την αγωνιστική σεζόν 1991-92. Όρθιοι από αριστερά οι Ζώης, Καλούδης, Γιώτης, Γ. Τάτσης, Οικονόμου, Λάππας. Καθιστοί οι Κοντοδήμας, Τσιάβος, Αναστασιάδης, Σκούτας, Κετικίδης.

Πως βλέπεις γενικότερα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εσείς κάνετε τόσες προσπάθειες με τις ακαδημίες για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα και στις περισσότερες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας παίζουν ξένοι ποδοσφαιριστές. Που θα παίξουν τα ελληνόπουλα;

Πρέπει να γίνει κάτι και άμεσα με τους τόσους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων παραγόντων, να στηρίζονται μόνο σε ξένους παίκτες. Θα πρέπει υποχρεωτικά στην ενδεκάδα των ομάδων να υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ένας αριθμός Ελλήνων παικτών.

Όπως πρότεινε πρόσφατα ο Αστέρας Τρίπολης;

Είναι αστεία αυτή η πρόταση, να υπάρχει υποχρεωτικά ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής στον πάγκο. Δεν χρειάζεται καν να συζητάμε κάτι τέτοιο. Πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζεται ένας αριθμός Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ο Μάριος Οικονόμου, που είναι γιός σου, ήταν πολύ καλός μαθητής και με την πρώτη πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Εσύ τον παρακίνησες και έγινε ποδοσφαιριστής; Σε καλό του βγήκε, αλλά θέλουμε και την άποψη του πατέρα.

Ο Μάριος μεγάλωσε σε ένα αθλητικό περιβάλλον. Από μικρό τον είχα κοντά μου στο γήπεδο του ΠΑΣ. Μόνος του αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής, έχοντας και τα προσόντα που χρειάζονται. Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν ήμουν και τόσο ζεστός για να παίξει ποδόσφαιρο. Τελικά δικαιώθηκε για όσα πέτυχε στο ποδόσφαιρο και την καριέρα που έκανε. Αγωνίστηκε στον ΠΑΣ, στην ΑΕΚ, σε ξένες ομάδες, στην Εθνική Ελλάδος, στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε καλά πρωταθλήματα όπως είναι το ιταλικό. Είναι από τα τυχερά παιδιά που πέτυχαν τόσα πράγματα.

Την γνώμη σου δεν τη ζητούσε;

Πάντα ζητούσε τη γνώμη μου. Ήθελε να ακούει τις απόψεις μου, έχοντας και την εμπειρία των γηπέδων. Εγώ προσπαθούσα να του λέω πάντα αλήθειες και τι είναι προς το συμφέρον του. Αυτό που κάνει ο κάθε πατέρας. Αλλά τα παιδιά μεγαλώνουν και παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις.

Παρακολουθείς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Σε τι επίπεδο βρίσκεται;

Δεν θα έλεγα ότι είναι στα καλύτερά του, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πολλές ακαδημίες ποδοσφαίρου. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε αξιόλογο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα βρίσκεται σε ένα ηλικιακό κενό που υπάρχει. Τα παιδιά μπορούν να αγωνιστούν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των ακαδημιών μέχρι ηλικίας 16 ετών. Όταν είναι 17 και 18 ετών δεν μπορούν να παίξουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πολλά παιδιά απογοητεύονται και εγκαταλείπουν, φεύγουν από τον χώρο. Από εμάς έφυγαν πολλά παιδιά μετά τα 16 χρόνια τους και δεν ήρθαν καν να πάρουν τα δελτία τους, ώστε να πάνε κάπου αλλού.

Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Πρόλαβες τις αλάνες στα Γιάννινα;

Τις πρόλαβα και από εκεί ξεκίνησα. Στη συνέχεια πήγα στον Ατρόμητο Ιωαννίνων, μια ομάδα με καλούς παίκτες και καλό κλίμα. Βοηθούσαν πολύ ο Πάνος και ο Στέφανος Μάντζιος. Είχα αρχικά προπονητές, τον Στάθη Τσανακτσή, τον Κώστα Μακρή, τον Σπύρο Παπλιάκο και άλλους. Σε ηλικία 16 ετών με ζήτησε ο Γκμοχ για να πάω στον ΠΑΣ, αλλά δεν με έδωσαν από τον Ατρόμητο. Όμως δύο χρόνια μετά έγινε η μεταγραφή με προπονητή τον Αργίροφ. Ήμουν επιθετικός και ως επιθετικό με πήραν στον ΠΑΣ. Στη συνέχεια γύρισα στα χαφ και κάποια χρόνια, προς το τέλος της καριέρας μου έπαιξα και λίμπερο. Με βοήθησε πολύ ο αείμνηστος Γκερντ Πρόκοπ. Την πρώτη χρονιά έκανα 20 συμμετοχές στην Α’ Εθνική.

Πες μας κάποιες στιγμές από την καριέρα σου στον ΠΑΣ.

Αγωνίστηκα περίπου 15 χρόνια. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος παίκτης με τόσο μεγάλη διάρκεια στην ίδια ομάδα. Πήγα για λίγο στον Παναιτωλικό και στον Ιάλυσο Ρόδου και επέστρεψα. Δεν ήταν εύκολο για νέους παίκτες να παίξουν εκείνα τα χρόνια στον ΠΑΣ. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και γι’ αυτό μετέπειτα βοηθούσα όσο μπορούσα τα νέα παιδιά. Στον ΠΑΣ δεν πλήττεις ποτέ! Είναι όπως οι μεγάλες ομάδες, πάντα έχουν πίεση και στόχους. Ένιωσα μεγάλη πίεση όταν σε ηλικία 19 ετών αγωνίστηκα στο μπαράζ με τον Πανιώνιο το 1984 στη Λάρισα. Χάσαμε 2-0 στην παράταση και υποβιβαστήκαμε μετά από 10 χρόνια στην Α’ Εθνική. Το βάρος ήταν μεγάλο με το κλίμα που υπήρχε τότε. Έζησα και πολλές ωραίες στιγμές όπως με την αναπάντεχη άνοδο του 1990 στην Α’ Εθνική. Παίξαμε στη Θεσσαλονίκη με τον Μακεδονικό για να διεκπεραιώσουμε μια υποχρέωση, δεν περιμέναμε ότι θα αυτοκτονούσε στην έδρα της η Καστοριά με την Καλλιθέα. Όμως βγήκαμε εμείς επειδή η Καστοριά έφερε ισοπαλία με την Καλλιθέα που είχε υποβιβαστεί. Κάναμε ταξίδι ρουτίνας στη Θεσσαλονίκη και γυρίσαμε στα Γιάννινα με άνοδο στην Α’ Εθνική!

Και κάτι τελευταίο. Με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ πως ασχολήθηκες;

Ο κ. Τσάγκας που ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος, έκανε πάρα πολλά στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ. Δούλεψε πολύ. Κάποια στιγμή ήθελε μια διάδοχο κατάσταση. Σε πρώτη φάση ήμουν αρνητικός να ασχοληθώ με τα διοικητικά. Σε δεύτερη φάση απάντησα θετικά, παρακινούμενος λίγο από τον γιό μου, τον Μάριο, λίγο από τον κ. Τσάγκα και έτσι ασχολήθηκα. Κάναμε πολλά πράγματα. Τίποτα δεν θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε αν δεν δημιουργούσε μια καλή κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ο Χρήστος Τσάγκας. Πριν από αυτόν δεν υπήρχε τίποτα. Επί δικής του θητείας έγιναν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και εμείς προσπαθούμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι.

ΠΗΓΗ:

https://www.agon.gr/press-room/85244/g-oikonomoy-ston-erasitechni-pas-athloyntai-chilia-paidia/